

Ännu

Guidad tur genom destilleriet. Här jäser mäsken innan den destilleras.

Här destilleras mäsken två gånger. Varje destilleri har olika form och storlek på sina pannor vilket bidrar till wiskyns karaktär. Därför är det viktigt att man inte förändrar något när man gör underhåll och reparationer. Många pannor har varit med i decennier.

Här kommer den slutgiltliga produkten ut. Wisky mästaren (den viktigaste posten i destilleriet) håller koll på att destillatet håller exakt rätt kvalitet innan det får tappas på tunnor. Sen ligger det och mognar i mång lång år. Lagavulins normalt i 16 år innan det tappas på flaska. Ca. 2% per år dunstar ut genom tunnorna under lagringstiden. Änglarnas andel som man säger här.


Det här låset vet någon knappt vem som har nyckeln till. Troligtvis någon på tullverket fick jag veta. Produktionen är strikt kontrollerad då staten gör stora skattepengar på detta.

Dags för mat och fest igen. Lagavulin är kända för att bjuda på en fantastisk fisk och skaldjurs buffet. Ingen blev besviken denna gången heller. Pat, Keir, Roland och Constance njuter i fulla drag.




En perfekt avlutning med fullmåne över Lagavulin bay och pray of Wight. Spray ägs och seglas av chefen för World Crusing Club, Mr. Andrew Bishop.

No comments:
Post a Comment