
Dags för "Nosing & Tasting". Under sakkunnig ledning så får vi lukta och smaka på flera olika sorters wisky. Först skall aromen byggas upp under täckglaset medan man snurrar glaset som en vinkupa och sen luktas och smakas först utan och sen med lite vatten. Olika smakämnen kommer fram med vatten och dom flesta anser att lite vatten skall det vara i wiskyn.




Vår sakkunniga "noser" som varit i branschen i ca. 30 år.

Efterhand som promillehalten stiger så sjunker vattnet i Loch Harport och somliga har inte (längre) full koll på lämpligt ankringsdjup.

Fram emot kvällen så drar festligheterna igång för fullt. Det bjuds på en äkta skotsk "ceilidh" (=fest och uttalas kejli) och det hela inleds med ett välkomsttal av chefen för Talisker.

Efter traditionell skotsk mat och dryck (den något mastiga maten föll inte riktigt alla i smaken) så var det bara att dra järnet på dansgolvet till levande musik och traditionella skottska toner.



Kajsas kompis Alistarair från den Nya Zeeländska båten Restless. Fast Alistar är född i Hong Kong, ser sig som engelsman men bor i Edinburgh.

Mona i snurr tagen i en skotsk callodion

Emma föll chefen för Talisker i smaken. Han gick dagen till ära i pension. Ett bra kap kanske men Emma tyckte nog att åldersskillnaden var lite väl stor.

1 comment:
pappa.. visst är det bra med red eye remover men ibland ser det bättre ut med röda pupiler än alien ögon...
Post a Comment